Her er hvad du skal huske på, når du holder en havefest

 

I denne vanvittige corona-tid er det ikke en god idé at holde en havefest. Forhåbentlig kan vi holde fester igen i sommeren 2021. I denne blog diskuterer vi alle facetter, der har at gøre med at holde en havefest. På denne måde ved du hurtigt, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du gør din havefest endnu bedre.

Hvordan holder du den ultimative havefest?

Det vigtigste er en god forberedelse. Hvor mange gæster er der, hvilket budget har jeg, hvad har jeg brug for, hvad er tilladt og hvad må ikke, hvornår er det bedste tidspunkt at holde en havefest? Du vil gerne have svar på alle disse spørgsmål, så du kan holde den bedste havefest.

God forberedelse er det vigtigste, hvis du vil holde en sjov havefest uden stress. Selvfølgelig ønsker du ikke, at din havefest skal ende i katastrofe, fordi du for eksempel ikke har nok mad og drikke, eller fordi dit politi står lige uden for døren, fordi din musik er for høj.

Skal du lave noget at spise til dine gæster, som du aldrig har lavet før? Test dette for eksempel en uge før du holder fest. Ved at øve én gang vil du vide cirka, hvor lang tid det vil tage, hvis du skal klare det for flere personer. Er der en chance for, at det regner? Så sørg for at have et partytelt, som du hurtigt kan sætte op, så dine gæster holder sig tørre. Har du en dam? Sluk den så eller tilføj lys, så ingen kan falde i dammen i mørket. Disse og andre punkter er alle diskuteret i detaljer i denne blog.

Tip
Lav en tjekliste til dig selv, så du kan være sikker på, at du ikke går glip af noget.
Budget
Inden du tænker over, hvilken drink du vil servere, hvordan du vil indrette haven eller hvilken musik du vil spille, er det vigtigt at få sat et budget for dig selv.

En vigtig faktor er antallet af gæster, der kommer. At holde en havefest for 25 personer med et budget på € 100,- er svært. Den største udgift vil være mad og drikke. Har du mindre at bruge? Så kan du vælge at invitere folk om aftenen, så du ikke skal købe aftensmad. Du har det fint med nogle snacks.

Hvis du har mindre at bruge, kan du spørge venner og familie, om du må låne ting. Et familiemedlem, en ven eller naboerne kan have et festtelt eller ståborde. Når du skal købe disse til din havefest, stiger omkostningerne hurtigt.

Du kan også bruge mange penge på indretning, men med kreativ tænkning kan du også indrette haven med et mindre budget. Du kan for eksempel selv lave flotte lys (se billedet nedenfor). Mange varer tilbydes også gratis på Marktplaats. Vil du hellere købe din egen dekoration og har du ikke et stort budget? Så anbefaler vi, at du tager et kig på Action, Søstrene Grene, Flying Tiger, Wibra eller HEMA. Disse butikker har ofte flotte dekorationer til små penge.

Mad og drikke
Når det kommer til mad og drikke kan du gå i mange forskellige retninger. Øl, vin og sodavand drikkes ofte mest til fester, så sørg for at have nok af disse. Der er ingen større synder end en fest, hvor drinksene er væk midt på aftenen. Sørg også for at have nok snacks derhjemme. Du kan selv lave velsmagende retter som snacks, men de velkendte bitterballen, borrelnødder og ostestænger klarer sig stadig rigtig godt i Holland.

Tip
Køb et par ekstra kasser øl i købmanden. Du kan returnere hele kasser med øl i mange supermarkeder. På den måde ved du i hvert fald, at du aldrig har for lidt øl i huset.
I dag er der mange forskellige cocktails, som folk kan lide at drikke. Vær opmærksom på, at hvis du vil servere cocktails, skal du (ofte) købe spiritus. Spiritus er dyrere end øl og vin, hvilket kan øge udgifterne til din fest. Derudover består mange cocktails af forskellige ingredienser, og det tager længere tid at lave.

Følgende cocktails er meget populære og passer altid godt til en havefest:

Gin tonic
Mojito
Moscow Mule
Pina Colada
Whisky Sour
Når det kommer til mad, er der også rigtig mange forskellige muligheder. God forberedelse er ofte halvdelen af ​​kampen. Jeg kan altid godt lide at servere en buffet. Du kan forberede (det meste) på forhånd, og folk kan selv snuppe maden.

Når du har inviteret en stor gruppe mennesker, kan du vælge at lave store salater med pasta. Du kan lave mange variationer i dette, og det sparer dig for en masse tid, da du ikke skal varme det op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Have

Havearbejde på din altan er virkelig muligt! Vi forklarer, hvordan du gør dette

  En undersøgelse fra landsstyret i 2013 om boliger og byggeri viste, at 23 % af alle boliger kun har altan og ingen have. Du er sandsynligvis på denne side, fordi du kun har en altan og gerne vil vide, hvad du skal tænke på, når det kommer til havearbejde på en altan. I denne […]

Read More
Have

Havearbejde på et budget? Sådan gør man det

Havearbejde på et budget er et must for nogle, en sjov udfordring for nogle, og nogle vil bare ikke bruge for mange penge på deres have. Heldigvis er der mange forskellige måder at skabe en smuk have på med et lille budget. Vi har fundet ud af for dig, hvordan du gør dette. Du kan […]

Read More
Have

Laurbærkirsebær

Synes du også, at det er trælst, at forbipasserende og naboer har indkig i din have? Eller savner du noget grønt omkring dig, når det bliver køligere udendørs? En stor fordel ved en laurbærhæk er, at den aldrig taber sine blade og altid er flot grøn og tæt. Med en Prunus laurocerasus er du derfor […]

Read More