Laurbærkirsebær

Synes du også, at det er trælst, at forbipasserende og naboer har indkig i din have? Eller savner du noget grønt omkring dig, når det bliver køligere udendørs? En stor fordel ved en laurbærhæk er, at den aldrig taber sine blade og altid er flot grøn og tæt. Med en Prunus laurocerasus er du derfor garanteret et grønt udemiljø og privatliv uanset årstiden. En anden fordel er også, at der ikke skal rives blade sammen i løbet af efteråret.

En populær plante til anlæggelse af en ny hæk eller som rumadskillelse i haven er en buksbom. Desværre har denne plante været plaget af flere sygdomme siden 2005. Flere og flere mennesker er derfor på udkig efter et godt alternativ, der kan erstatte den udsatte buksbom. Laurbærhækken er et rigtig godt alternativ til buksbom. Denne nemme hækplante laurbærkirsebær er altid flot grøn og tæt, og er derfor perfekt til afskærmning af haven.

Det bedste tidspunkt at beskære laurbærtræer er om foråret (marts-april) og igen i august-september. Det er nødvendigt at beskære to gange om året for at få en tæt hæk.

Den første beskæring er om foråret, lige før grenene begynder at spire. Snart vil du ikke længere lægge mærke til beskæringen, fordi de nye blade vil dække snittene. I foråret skal du også fjerne døde grene og grene med brune blade. Hvis du skal fjerne tykkere grene, kan du bruge en sav.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Havearbejde på din altan er virkelig muligt! Vi forklarer, hvordan du gør dette

  En undersøgelse fra landsstyret i 2013 om boliger og byggeri viste, at 23 % af alle boliger kun har altan og ingen have. Du er sandsynligvis på denne side, fordi du kun har en altan og gerne vil vide, hvad du skal tænke på, når det kommer til havearbejde på en altan. I denne […]

Read More
Have

Havearbejde på et budget? Sådan gør man det

Havearbejde på et budget er et must for nogle, en sjov udfordring for nogle, og nogle vil bare ikke bruge for mange penge på deres have. Heldigvis er der mange forskellige måder at skabe en smuk have på med et lille budget. Vi har fundet ud af for dig, hvordan du gør dette. Du kan […]

Read More
Have

Her er hvad du skal huske på, når du holder en havefest

  I denne vanvittige corona-tid er det ikke en god idé at holde en havefest. Forhåbentlig kan vi holde fester igen i sommeren 2021. I denne blog diskuterer vi alle facetter, der har at gøre med at holde en havefest. På denne måde ved du hurtigt, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du […]

Read More